Na vrhSee PRO edition

HomeMisel

Misel

Visoko čislam učenjaka, ki nam preganja temo zmot, a še bolj cenim poštenjaka, ki ve in hodi pravo pot." Simon Gregorčič

Ali kot je rekel Mali princ: "Bistvo je očem nevidno." Ne pomaga ti izostreno sokolje oko, razumevanje vseh teorij ali poznanje vseh knjig na svetu, če ne zmoreš na svet gledati s srcem. Tisti človek je velik človek, ki je velik po srcu. Tisti, ki se ne obrne stran, ko drugi rabi pomoč, tisti, ki se razdaja za druge in sebe postavlja na zadnjo mesto. Tisti, ki se trudi delati dobro in tisti, ki ne obupa niti takrat, ko se vse zdi več kot nesmiselno. Srce vidi in razume vse, le prisluhniti mu je treba.

 

»Ni vse tako, kot je videti na prvi pogled«,  je rekel Mali Princ.

  

 

Pokazal sem svojo umetnino odraslim in jih vprašal, ali jih je moje risbe kaj strah? Odgovorili so mi: »Zakaj bi se bal klobuka?« Vendar tisto na sliki ni bil klobuk! Bila je boa, ki prebavlja slona! Da bi podobo razumeli odrasli, sem torej narisal še boo od znotraj. 

Odraslim je treba vedno razlagati. Moja risba številka 2 je bila takšna.

 

Toda odrasli so mi svetovali, naj nikar več ne rišem kač od zunaj, ne od znotraj in da naj se rajši poprimem zemljepisa, zgodovine, matematike in slovnice.

 

 

Joomla templates by Joomlashine