Na vrhSee PRO edition

Mentorstvo

Jaz si nikoli ne domišljam, da delujem na najvišji ravni, vedno je lahko še bolje. Ves čas me vodi neizmerna sla po učenju in napredovanju in trudim se, da se učim od najboljših. Od najboljših trenerjev, iz najboljših knjig, od udeležencev in od mojih najbližjih. Vseskozi opazujem svet in skušam biti odprt za vse poglede. Če kaj, se zavedam, da ni nikoli konca poti in nikoli konca učenja. Ne delam si utvar, da je moje delo absolutno vsem všeč, se pa ves čas trudim zaslužiti spoštovanje, ki si ga ustvarjam s trdim delom, etiko, zgledom in rezultati.

Drugo moje poslanstvo pa je deliti znanje in izkušnje ljudem v poslovnem svetu, prvenstveno vodjem (individualni coaching). Mentorstvo je, da ljudem pokažeš, da so sposobni zmagovati. Pomeni odkriti njihove talente in jih z znanjem in veščinami nadgraditi, da obvladajo tisto kar počno. Ključ je v osnovah in podrobnostih. Nikoli ne dovoli, da ne bi dobro opravil stvari na katere lahko vplivaš. Pri velikih stvareh si lahko uspešen le, če si majhne stvari opravil tako, kot je treba. Pri tem je najpomembnejša odkritost, ki gradi zaupanje. Iskrenost vodi k spoštovanju, ta pa je ključ, da lahko na nekoga resnično vplivamo. Uporaba znanja in sposobnosti ni delati namesto drugih. Najslabše kar lahko narediš za njih je, da namesto njih narediš stvari, ki bi jih lahko in morali narediti sami.

Individualni coaching je namenjen iskanju lastne vrednosti. Najdeš jo, ko se zaveš, da si pripravljen. Je spoštovanje brez strahu. 

 

Zaveš se jo, ko se odločiš, da ljudem poveš tisto kar morajo slišati in ne tistega, kar bi radi slišali. Pripravljenost, spretnost in ravnovesje ti  dajo moč delovanja, pravo samopodobo iz katere zraste samozavest. To ni nekaj danega, samozavest se gradi. NLT program individualnega coachinga-mentorstva je sestavljen iz 16-tih stopnic od discipline do mentorstva, z njim peljemo vodjo na vrh, do odličnosti v vodenju, do nivoja, ko tudi sam postane mentor.

Joomla templates by Joomlashine